HomeViestejäCatherine Viel18.11.2023 - Stepaten iloa kohti

18.11.2023 - Stepaten iloa kohti

STEPATEN ILOA KOHTI

Kirjoittanut Catherine Viel (goldenageofgaia.com)
18.11.2023
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Ilossa on hohtoa, kun se on ollut ryöstettynä yksilöltä ikuisuuksia ja ikuisuuksia. Kenties erityisesti silloin kun yksilö on esittänyt sekä ilon varasta että sen kadottanutta tässä draamassa, jota kutsumme elämäksi.

Yli seitsemän vuotta olen järkähtämättä kieltäytynyt harkitsemasta lonkkaleikkausta. Kuitenkin alle kuukaudessa olen päättänyt tehdä sen, minulla on ollut alkukonsultointi kirurgin kanssa ja olen varannut leikkausajan ensivuoden alkupuolelle.

Logistiikan viimeistelemisen lisäksi on hyvin vähän muuta tehtävää, kuin odottaa tuon päivän saapumista. Se jättää minulle paljon aikaa mietiskellä niitä ”voi niin tärkeitä syitä”, miksi olen kieltäytynyt tästä kivun korjaavasta vaihtoehdosta vuosia … tai mietiskellä orastavaa iloa vapaasta liikkuvuudesta taas kerran.

*****

Hassu asia on, että kun päiväunelmoin, miten ihanaa on leikkauksen jälkeen, en ajattele: ”Voi hyvä, ei ole enää kipua.” Kivuttomuus on pelkästään lähtökohta, ihmisoikeus asua optimaalisesti toimivassa maapuvussa. Jostain syystä (ei tietenkään mitään, minkä olen tietoisesti tehnyt) lakkasin hiljattain ajattelemasta: ”Haluan kivun olevan poissa”, ja aloin elää ”katso iloa, jota koen” -todellisuutta.

Vaikka useimmat meistä tuntevat säännön visualisoida se, mitä haluamme, ei sitä, mitä emme halua, mietin, fokusoidummeko joskus epähuomiossa niiden murheiden korjaamiseen, jotka haluamme karkottaa, emmekä taianomaiseen uuteen Maahan, joka siintää silmien edessä. Fokusoidumme globaalin tuskan poissaolemiseen, emmekä globaalin ilon läsnäolemiseen.

*****

 

Minulle kerrotaan, että ihmiset toipuvat hyvin nopeasti lonkkaleikkauksesta. Kävelet pian leikkauksesta heräämisen jälkeen, ja täysi fyysinen palautuminen on jo hyvin käynnissä muutamassa päivässä.

Ylenpalttinen kamppailu jokapäiväisten askareiden kanssa on ollutta ja mennyttä. Enää ei vaadi merkittävää kamppailua siivota kissojen hiekkalaatikot, imuroida talo, lakaista veranta … mutten ajattele, miten paljon helpompaa raskaiden töiden tekeminen on. Ajattelen Gloetan tanssistudiota Hollister Avenuella, joka antaa baletti-, jazztanssi- ja steppitunteja.

Olen aina halunnut oppia steppaamaan. Minun on helppoa unohtaa vanha kipu ja fokusoitua tulevaan iloon siitä, että opin ”shuffle stepiä”, nauran virheilleni, ja ennen kaikkea, pursun helppoa ja vaivatonta fyysistä hyvinvointia.

*****

Joku voisi moittia minua ilon maallisten, fyysisten ilmaisumuotojen vatvomisesta. Koska kuitenkin tunnen ilon (tai kaipaan sitä) kehossani, en tiedä, miten muuten ollaan.

Siis fokusoidun steppaamiseen meditoinnin sijasta – varmana, että metallilevyt kiiltävien, uusien kenkieni kärjissä naputtavat iloni Morse-koodia universumiin ja sen yli.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >