HomeViestejäGerhard FankhauserMaaliskuu 2023 - Erämaaoivalluksia - Taivaan risti ja Pyhä maa

Maaliskuu 2023 - Erämaaoivalluksia - Taivaan risti ja Pyhä maa

ERÄMAAOIVALLUKSIA – TAIVAAN RISTI JA PYHÄ MAA

Kirjoittanut Gerhard Fankhauser (www.crimsoncircle.com)
Maaliskuun 2023 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Muutaman viime vuoden aikana olen viettänyt paljon aikaa erämaassa, löytäen turvapaikan tämän kallioisen, hiekkaisen, yksinkertaisen ja mystisen maan hiljaisesta hengityksestä. Jotenkin herkkyyteni modernin, urbaanin elämän pöhinälle on todella lisääntynyt, ja minun on ollut aina vain vaikeampaa sietää melua ja häiriötekijöitä. Niinpä Einat ja minä muutimme hiljattain uuteen kotiimme pienessä kylässä Israelin eteläosassa, jossa olimme jo viettäneet paljon aikaa aiempina vuosina.

Kun suuri Taivaan ristin avautuminen lähestyy, huomaan eläväni tässä pyhässä maassa, joka hengittää edelleen monien sukupolvien matkustajien, nomadien, etsijöiden ja pyhimysten muinaista henkeä ja muistoa. Siinainvuori on täältä noin kaksi tuntia etelään päin ja Kuollutmeri ja Jerusalem kaksi tuntia pohjoiseen päin. Asumme pienessä rinteessä, josta avautuu näkymä Aravah-erämaahan idässä. Tämä erämaa on osa maankuoren repeämää, joka ulottuu pohjoisen Jordan-joesta ja Genesaretinjärvestä, Kuolleeseenmereen – Maan matalin kohta – ja Punaiseenmereen Israelin eteläosassa. Joidenkin mystisten lähteiden mukaan koko repeämän matkalla on hyvin ohut magneettikenttä ja hyvin voimakkaat henkiset energiat.

Tietysti tämä paikka oli myös Jeesus Nasaretilaisen koti, ja hän oli oletettavasti ensimmäinen ihminen, joka ruumiillisti täysin Kristus-tietoisuuden. Tunnistaessaan itsensä Jumalan pojaksi, Jeesus vaati jumalaisen perintönsä ja pani alulle kristinuskon syntymisen, Jerusalemin tullessa kaikkien kristittyjen henkiseksi pääkaupungiksi.

Jerusalem on myös muslimien ja juutalaisten pyhä kaupunki, tai paremmin sanottuna, juutalaisten ja muslimien, koska juutalaiset olivat olleet siellä ensin. He rakensivat pyhän temppelinsä Jerusalemiin, sitten se tuhottiin, sitten rakennettiin uudelleen ja jälleen tuhottiin. Nyt muslimien pyhin paikka, Kalliomoskeija, on juuri siinä, missä Abraham melkein uhrasi oman poikansa, ja aivan sen vieressä, missä Jeesus ristiinnaulittiin ... se on monimutkaista! Yksi Jumala, mutta paljon vaikeuksia ja konflikteja ja taistelua pyhän maaperän jokaisesta neliömetristä.

Taustani on kristinusko, mutta kun tulin ensimmäistä kertaa Israeliin, kaikki romanttiset kuvani ja käsitykseni Pyhästä maasta murskautuivat hyvin nopeasti, ja kohtasin suuren pettymyksen. Saavuin ensin Betlehemiin jouluksi ja kohtasin kaupungin, jonka ulkonaliikkumiskielto oli sulkenut – kaduilla oli vain sotilasajoneuvoja ja sotilaita. Pääsin lopulta raskaasti vartioidulle pääaukiolle, jossa kristityt kuorot lauloivat intohimoisesti joululauluja ja arabikauppiaat myivät matkamuistojaan, ja kaiken sen ympärillä oli hyvin jännittynyt ilmapiiri. Tuolla hetkellä oivalsin, että se kaikki oli väärää – vain iso uskonnollinen valhe ja fantasia.

Pyhä maa on paikka, jossa pääsee erityisen hyvin korkeampiin ulottuvuuksiin, minkä vuoksi se on monien uskontojen syntymäpaikka. Kuitenkin uskon, että yksi avainsyy kaikkiin uskonnollisiin konflikteihin on se valtava kiintymys, joka ihmisillä on henkiseen kokemukseensa, omanlaiseensa taivaaseen ja omaan uskonnolliseen kieleensä ja symbolismiinsa. Monta kertaa kyse ei ole edes heidän omasta kokemuksestaan, vaan kiinnittymistä jonkun toisen tarinaan, jonkin profeetan kokemukseen, mytologiaan ja pyhiin kirjoituksiin ja kuvauksiin muista ulottuvuuksista, jotka on kirjoittanut joku muu.

Uskonnoilla ei yleisesti ottaen ole paljon tekemistä Kristus-tietoisuuden kanssa. Ne luotiin tavallisesti sen jälkeen, kun joku oli päässyt korkeampiin ulottuvuuksiin ja sitten antanut kuvauksen tuosta kokemuksesta ja jonkin kaavan tai menetelmän muiden noudatettavaksi. Nämä kaavat ja menetelmät julistettiin sitten pyhiksi, ja niistä on väitelty ja taisteltu siitä lähtien. Tietysti eri uskonnot ja niiden pyhät ulottuvuudet ovat väistämättä ristiriidassa toistensa kanssa – ei siksi, että ne ovat vääriä tai parempia, vaan koska ne on ymmärretty väärin. Ne ovat kuvauksia jonkun yksilön taivaasta, joka sekoitettiin uskomuksiin, että se oli ainoa oikea taivas. On hyvin mielenkiintoista nähdä, miten Taivaan ristin avautuminen vaikuttaa uskontojen moniin eri taivaisiin.

Ainoa Pyhän maan alue, joka ei ole koskaan ollut inspiroimatta ja kohottamatta minua, on aina ollut erämaa. Tämän muinaisen maan energiat ovat voimakkaampia, kuin ohimenevät ihmishuolet, ja erämaassa tyhjyys ja ajattomuus auttavat minua olemaan läsnäolevassa hetkessä ja avautumaan korkeammille ulottuvuuksille. Aina kun kävelen erämaahan, voin tuntea tuon ajattomuuden ja miten todella vähän se on muuttunut muutamassa tuhannessa vuodessa. Saatan katsoa samaa laaksoa, jota Mooses ja hänen heimonsa tuijottivat matkallaan pois Egyptistä. Istun ehkä juuri samalla kivellä, jolla Jeesus istuin matkoillaan. Koko maa on täynnä eläviä muistoja sen rikkaasta henkisestä historiasta.

Kaiken tämän rinnalla voin tuntea hyvin selkeitä mahdollisuuksia tulevaisuudelle. Voin nähdä ja kuvitella itseni tulevaisuudessa, saada inspiraatiota ja matkustaa tietoisuudessani. Täällä erämaassa voin tuntea energiarajojen häviävän ja kenties pienen maistiaisen siitä, miltä Taivaan risti voisi tuntua.

Vuosien saatossa olen viettänyt melko paljon aikaa Siinain erämaassa ja kiivennyt myös Siinainvuorelle useita kertoja. Minulle tämä paikka on portaali, portti muihin ulottuvuuksiin. Joka kerta kuin olen ollut ylhäällä vuorella, on tapahtunut jotain taianomaista. Kerran oli maanjäristys vuorenhuipulla, ja kuulin sen massiivisen äänen kiirivän ympäröivään erämaahan ja tunsin koko vuoren tärisevän. Se oli voimakas kokemus. Olin silloin pienen ystäväryhmän kanssa, ja vaikenimme kaikki, emmekä puhuneet vähään aikaan.

Toisella kerralla saavuin yksin Siinainvuoren huipulle ja valmistauduin yöpymään siellä. Oli talvi ja kylmää, joten etsin suojaisan paikan ja valmistelin puut leiritulta varten. Hyvin pian oivalsin, ettei minulla ollut sytytintä mukanani, ainoastaan tulitikkuaski jossa oli kolme tikkua jäljellä. Vuorenhuipulla oli hyvin tuulista, ja tiesin vain, että minun täytyi sytyttää nuotio jollain tavalla, jotten jäätyisi yöllä. Niinpä valmistelin kaiken erittäin hyvin, tein vähän tuulensuojaa ja sytytin ensimmäisen tulitikun. Tuuli puhalsi sen välittömästi sammuksiin. Paransin nuotiota ja tuulensuojaa ja yritin uudestaan – sekunnissa sekin tikku sammui. Siellä minä olin Siinainvuorella, aivan yksin kylmänä talvi-iltana, eikä minulla ollut enää kuin yksi tulitikku nuotioni sytyttämiseen. Pysähdyin hetkeksi, pohdin tilannettani, ja vaikkei rukous ollut juurikaan minun juttuni, rukoilin tukea. "Rakas Jumala, Isoisä, Mestari, tulin vuorelle kohdatakseni sinut, juttelemaan. Pyydän sinua vain lopettamaan tuulen hetkeksi, jotta voin sytyttää tulen ja saada mukavan yön täällä. Sitä vain pyydän."

Odotin ja kuuntelin, kunnes tuuli tyyntyi, ja sitten sytytin viimeisen tulitikun ja sillä nuotion.

En koskaan ajatellut, että tulisin asumaan tälle alueelle, mutta täällä sitä ollaan, ja se tapahtui juuri oikeaan aikaan Taivaan ristin avautumista varten. Tunnen avoimen inspiraatiokanavan tässä maassa, ja viimeisimmät luomukseni – The Desert Shaman -EP ja Tuning into Harmony -nettikurssi – ovat täynnä tämän pyhän erämaan henkeä ja energiaa. Kun aloimme Einatin kanssa luoda tätä nettikurssia, Taivaan ristiä ei ollut vielä mainittu, mutta tunnen, ettei ajoitus ole sattuma. Tunnen myös, että tämä kurssi antaa tukea monille ihmisille tänä aikana – tukea päästä korkeampiin ulottuvuuksiin, saada levollisuutta ja lohtua ja integroida täysin jumaluus.

Visioni tälle tulevalle jaksolle on palvella sitä kaikkea, mitä tapahtuu näinä todella erityislaatuisina aikoina, ja ilmentää "erämaaoivallusstudioni", jossa luon ja tuotan inspiroivaa sisältöä ja jaan tietoisuuttani ja valoani maailman kanssa. Tulkaamme kaikki mestareiksi, joita olemme, ja ruumiillistakaamme jumaluutemme, rajaton ja vapaa.

***

Gerhard Fanknauser on mestarimuusikko Itävallasta ja Yoham-musiikkiryhmän perustaja. Hän on taitava kitaristi, musiikin kirjoittaja, yliäänilaulaja ja inspiroiva opettaja, tuntien syvää intohimoa musiikin ajattomiin mysteereihin. Hän on työskennellyt Crimson Circlen kanssa vuodesta 2007 ja tehnyt nauhoituksia "uuden energian musiikista", josta on tullut oleellinen osa shaumbra-matkaa. Ota yhteyttä Gerhardiin hänen nettisivujensa kautta, healingworldmusic.com.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >