HomeViestejäJean TinderElokuu 2022 - Luominen vs. kontrollointi

Elokuu 2022 - Luominen vs. kontrollointi

LUOMINEN VS. KONTROLLOINTI

Kirjoittanut Jean Tinder (www.crimsoncircle.com)
Elokuun 2022 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Kaikki haluavat tietää, miten luodaan todellisuus, jota haluaa. Yksi aivan ensiaskelistani heräämisessä oli tutkia Silva-menetelmää, jota mainostettiin "vallankumouksellisena ohjelmana, joka opettaa, miten käytät meditointia ja visualisointia elämäsi muuttamiseen". Olin kiinnostunut kaikesta, mikä antoi minulle edes vähän auktoriteettia omaan elämääni, sen sijaan että tunsin aina olevani paholaisen vainon, Jumalan oppituntien, ja myöhemmin karman ja kohtalon armoilla. Olemme tutkineet nyt jo kauan luomista, ja myös valtaosassa Crimson Circlen materiaaleista on kyse sen ymmärtämisestä, miten käytämme energiaa kokemustemme luomiseen. Kuka ei haluaisi luoda parempaa elämää itselleen?

Itse asiassa, juuri siksi olemme täällä maan päällä – selvittämässä todella, oikeasti, syvällä tasolla, miten luominen toimii. Sitä tehdessä olemme kokeilleet paljon asioita, jotka eivät toimi. Enimmäkseen ne voidaan uskoakseni kiteyttää kontrollointiin. Toisin sanoen, jos kontrolloin, mitä syön, voin saada haluamani kehon. Jos kontrolloin lapsiani, heistä kasvaa kunnon aikuisia. Jos kontrolloin tunteitani, minua ei torjuta. Jos kontrolloin muita ihmisiä, he eivät aiheuta minulle ongelmia. Jos kontrolloin kaikkia elämäni aspekteja, se sujuu haluamallani tavalla. Ja jos kontrolloin itseäni kaikin tavoin, olen hyväksyttävä ihminen.

Huono puoli on, että kontrollointi kumpuaa aina sen vastustamisesta, mitä on – on kyse sitten elämän luontaisesta kaaoksesta, lapsuuden elämäniloisesta uteliaisuudesta, muiden ihmisten ennustamattomuudesta tai pelkästään elämästä, kaikessa sotkuisessa loistossaan. Olen oppinut, että parhaat luomukset syntyvät, kun päästän irti kontrollista ja olen vain selkeä siinä, mitä haluan – vastustamatta sitä, mitä minulla jo on. Elämästä tulee myös paljon hauskempaa sillä tavalla!

Monta vuotta sitten aloin ymmärtää, että ympärilläni oli hyvin avuliaita ja tukevia olentoja. Tobias kutsui niitä "juoksijoiksi" – ainutlaatuisia enkeliolentoja palvelemassa meitä jokaista ja erityisesti tukemassa valintojamme. Olen sen jälkeen oppinut paljon lisää niistä, mutta noin 20 vuotta sitten tiesin vain, että oli näkymättömiä energioita, jotka reagoivat minuun aina, kun onnistuin löytämään tietyn selkeystason. Jos tarvitsin tai halusin jotain, minun täytyi vain oivaltaa haluni, päästää se vapaaksi ja sitten kiinnittää huomiota elämään. Saisin aina sen, mitä tarvitsin.

Esimerkiksi, yhtenä päivänä törmäsin tietynlaiseen hameeseen, josta olin ajatellut, että sellainen olisi kiva saada. Oivalsin haluni – "Haluan tuollaisen!" – lähetin sen matkaan ja jatkoin elämääni. Parin viikon päästä, unohdettuani sen täysin, minulla oli vähän vapaa-aikaa ja päätin tsekata tuon pienen käytetyn tavaran kaupan kadun varrella. Hupsis, saavuin perille viisi minuuttia sulkemisajan jälkeen. Masentuneena käännyin lähteäkseni, ja näin jonkun kävelevän minua kohti, tuoden vaatetta lahjoitettavaksi. "Se on kiinni", sanoin. "Voi ei, olisin lahjoittanut vain tämän yhden jutun!" hän vastasi, pitäen kädessään juuri sellaista hametta, jota olin "pyytänyt".  

"No, ottaisin mielelläni lahjoituksesi!" sanoin, ja olimme kumpikin ilahtuneita.

Tällaista tapahtui monta kertaa, mutta muistoissani erottuu eräs suosikki. Yhtenä iltana vuoden 2004 lopulla olin keittiössä tekemässä leipää. Sotkettuani vaatteet jauhoilla, sanoin yhtäkkiä: "Haluan esiliinan!" Sillä hetkellä kun oivalsin tuon halun ja "lähetin sen", tunsin ei-fyysisten ystävieni epätavallista riemua. "Niinkö?" ajattelin. "Mitä niin jännittävää on esiliinan löytämisessä minulle!" No, oli perjantai-iltapäivä, ja seuraavana päivänä oli joulukuun shoud. Tietämättä valmisteilla olevista energioista, olin yllättynyt, kun minulle annettiin pieni Kiitos-paketti vapaaehtoistyöstä, jota olin tehnyt Crimson Circlelle. Kuvittele ehdoton iloni, kun löysin siitä esiliinan – jossa oli nimeni ja shaumbra-perhonen koristeena!! En koskaan enää epäillyt sitä, että meillä kaikilla on paljon tukea odottamassa vain vastaanottamista.

Kenties kuitenkin paras tapa kuvata, miten luominen toimii, on esimerkki aiemmasta elämästäni keramiikkataiteilijana. Noin 25 vuotta sitten minulla oli keramiikka-ateljee ja toimitin paikallisiin taidegallerioihin uniikkeja luomuksia. Olin keksinyt oman posliinireseptini, joka teki mahdolliseksi valmistaa lautasia ja muita tavaroita, jotka vaikuttivat luonnonkivestä tehdyiltä. (Se oli niin vakuuttavaa, että kerran sain ymmälle erään geologin, mutta se on toinen tarina.) Tuossa reseptissä useita eri mineraaleja sekoitettiin käsin suureen savimöykkyyn, mutta minun täytyi olla tarkkana ja tietoinen tehdessäni sen. Jos ei sekoittanut tarpeeksi, se hajoaisi. Jos sekoitti liikaa, uniikki luonnonkivivaikutelma katoaisi.

Riippumatta siitä, miten monta erää tein, oli aina jännittävä hetki levittää tuo sekoitus ja nähdä tulos, sillä se oli aina erilainen. Monta kertaa kuiskasin: "Tältä Jumalasta on varmaan tuntunut luodessaan maailman!" kun näin "maiseman", joka avautui puukaulimeni alle. Se oli todella puhdas luomishetki – laittaa ainesosat yhteen, sekoittaa, sitten käydä käsiksi ja katsoa, mitä tapahtui! Käy ilmi, että tällainen luomistapa toimii elämän joka alueella. Oivalla jokin halu, laita ainesosat yhteen, pidä sitä kaikkea löyhästi ja ilon kera, ja sitten katso, mitä tapahtuu.

Kun kontrolloin luomistani vähän tai en lainkaan, se antaa paljon tilaa taikuuden ja synkronismin tapahtumiselle. Kriittinen ainesosa on tiedostaminen, mikä merkitsee ilmaantumista (paikalle) vastaanottamaan ja kokemaan ilman vastarintaa kaikki, mitä tapahtuu jo. Itse asiassa se on luomisen hyvin tärkeä tekijä – kokea ilman ristiriitaa. Jos kaikki tapahtuu palvelemaan minua, vastarinnasta luopuminen virtaviivaistaa luomisprosessiani. Tässä on toinen esimerkki.

Sopivien kenkien löytäminen on minulle aina haaste. Onnistuin löytämään mahtavat retkeilykengät, jotka sopivat hyvin, mutta muutama viikko sitten tapahtui katastrofi. Poikani täytyi viedä muutama tavara Goodwilliin, joten lainasin hänelle autoani – unohtaen, että siellä oli myös kassi, jossa kenkäni odottivat seuraavaa seikkailuaan. Kun lapset purkivat tavarat autosta, kukaan ei käsittänyt, että tuota pientä kassia EI pitäisi jättää Goodwilliin, ja pian tuli selväksi, että kallisarvoiset kenkäni olivat kaukana poissa. Maristen ja puhisten kiukusta, kun en löytänyt enää samanlaisia, tilasin muutamia erilaisia kenkiä nettikenkäkaupasta, mutta mitkään eivät olleet aivan oikeat, ja ne jotka lopulta päätin pitää, aiheuttivat enemmän ongelmia, kuin ratkaisivat.

Miksi en pystynyt luomaan oikeita retkeilykenkiä elämääni? No, minulle valkeni, että vastustin täysin tuota kokemusta, että menetin vanhat kenkäni, jotka minulla oli ollut vuosia! Lopulta patikointikaverini sanoi: "Älä huoli. Löydät vielä täydelliset retkeilykengät, ja RAKASTAT niitä!!" Jokin hänen itsevarmuudessaan auttoi minua hyväksymään tuon tilanteen, ja kirjaimellisesti seuraavat kengät jotka tilasin, olivat aivan täydelliset. Ja kyllä, rakastan niitä!

Silloin kun koen ilman ristiriitaa juuri sen, mitä on, vapautan energiat palvelemaan minua täydellisesti ja armollisesti. Minun ei tarvitse vastustaa sitä, mitä on, voidakseni haluta jotain muuta, ja nuo halut voivat silti toteutua. Itse asiassa, luominen on paljon helpompaa, silloin kun en ole ristiriidassa oman kokemukseni kanssa tai yritä kontrolloida luomistani. Kuten olen kirjoittanut aiemmin ("Jo siellä", Shaumbra-lehti 01 2020), "helppousnappula" on hyväksyminen ja salliminen. Haluanko muuttaa kehoani, raha-asioitani, ympäristöni tai elämääni? Minun tarvitsee vain hyväksyä tämänhetkinen kokemukseni, oivaltaa haluni, päästää ne lähtemään (omaan energiaani) ja vastaanottaa täysin, mitä ikinä tulee. Se ON todella näin helppoa.
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< PrevNext >