HomeViestejäAndrea Schulman6.2.2016 - Lakkaa puolustamasta rajoituksiasi - 14 yleistä tekosyytä

6.2.2016 - Lakkaa puolustamasta rajoituksiasi - 14 yleistä tekosyytä

LAKKAA PUOLUSTAMASTA RAJOITUKSIASI – 14 YLEISTÄ TEKOSYYTÄ
 
Kirjoittanut Andrea Schulman (www.in5D.com)
6.2.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Oletko koskaan huomannut, että ihmiset väittelevät melkein mistä tahansa? Riippumatta pointistasi tai mielipiteestäsi, aina näyttää olevan vastaväite.
 
Kaiken tämän väittelemisen positiivinen puoli? No, se merkitsee, että meillä on aina vaihtoehtoja ja saamme päättää, miten hahmotamme maailman.
 
Kaiken tämän väittelemisen huono puoli? No, oletan, että väittelemisestä syntyy useita negatiivisia asioita, mutta aion keskittyä tänään siihen, että väitellessäsi puolustat usein rajoituksiasi.
 
Mitä on rajoitustensa puolustaminen?
 
Rajoitustensa puolustaminen merkitsee, että uskot, ettet voi tehdä, olla tai saada jotain haluamaasi jonkinlaisen tekosyyn vuoksi.
 
Esimerkiksi, kenties ystäväsi pyytää neuvoa ongelmaansa. Ajattelet hänen ongelmaasi ja keksit idean, jonka luulet ajattavan häntä. Kuitenkin kertoessasi hänelle upean ideasi, hän aloittaa: "Joo, mutta …" ja sitten seuraa lista syitä, miksi neuvosi ei toimi. Tämä on yksi monista tavoista, joilla usein puolustamme rajoituksiamme.
 
Mitä vikaa on rajoitustensa puolustamisessa?
 
No, vetovoimanlain myötä saamme universumista samaa, mitä lähetämme sinne. Jos lähetämme uskomuksen, ettemme kykene tekemään, olemaan tai saamaan jotain elämässä jonkin rajoituksen vuoksi, siitä tulee kokemuksemme.
 
Totuus on, ettemme ole koskaan varakas, jos valitamme aina rahaongelmiamme. Emme koskaan löydä rakkautta, jos uskomme olevamme ei-rakastettava. Emme koskaan korjaa suhdetta keskittymällä siihen, mitä toinen ihminen on tehnyt väärin.
 
Tiedän sinun tietävän, että tämä on totta.
 
Ajattele ihmisiä, jotka ovat inspiroineet sinua eniten elämässä. He ovat usein voittaneet suuria esteitä ja rajoituksia, ja usein nämä ovat olleet paljon suurempia kuin mikään, mitä on sinun tai minun edessä tällä hetkellä. He ovat saavuttaneet suuria kieltäytymällä uskomasta, että heidän rajoituksensa voisivat rajoittaa heitä. Näin he valjastivat voimansa saadakseen sen, mitä halusivat olla.
 
Alla on 14 tavallista tapaa puolustaa rajoituksiamme. Pidätkö tänään kiinni yhdestäkään niistä?
 
14 tavallista tekosyytä:
 
1. Minulla ei ole riittävästi rahaa tai minulla on velkaa.
2. Asiat ovat kontrollini ulkopuolella.
3. Minulla ei ole riittävästi kokemusta.
4. Minulla on __________ (jonkinlainen terveydellinen tai psyykkinen sairaus).
5. Idiootit pyörittävät hallitustamme.
6. __________ käy kimppuuni (pomo, ystävä, naapuri jne.).
7. Minulla oli rankka lapsuus.
8. Taloustilanne on huono.
9. Olen liian nuori tai vanha siihen.
10. Minulla ei ole oikeita yhteyksiä.
11. __________ ei tue minua (perhe, ystävät, kumppani, lapset jne.).
12. Olin _________ uhri (hyväksikäyttö, laiminlyönti, sairaus, luonnon katastrofi jne.).
13. Minulla on ollut vaikea elämä.
14. Minulla on huono tuuri.
 
Jos jokin yllä olevista lauseista "pisti" vähän, olet juuri tunnistanut tavan, jolla puolustat rajoituksiasi. Jos tämä tuntuu vähän tuskalliselta, se merkitsee, että olet alkanut samaistua jollain tapaa tuohon rajoitukseen.
 
Vaikka tämä voi olla epämukava havainto, ole rohkea. Kun ymmärrämme, miten puolustamme rajoituksiamme, voimme alkaa luopua näistä perusteluista. Tavoitteenani ei ole loukata tunteitasi, vaan auttaa sinua ylittämään nämä rajoitukset, jotta voit siirtyä eteenpäin ja luoda elämän, josta pidät enemmän.
 
Totta puhuakseni, jokainen noista luettelon tekosyistä on kiusannut minua jossain kohtaa elämässäni, joten voin tuntea sympatiaa siitä tuskasta, jota tuntee elämän uhrina, ja käsitän, että joitakin ihmisiä tämä artikkeli saattaa loukata. Jos siis tunnet suuttuvasi tästä artikkelista, luota, että kirjoitan ymmärtäen ja rakkaudella, en tuomiten ja ivaten.
 
Tiedän elämäni päässeen vauhtiin, kun aloin luopua tekosyistä, joten jos pidät kiinni yhdestäkään, haluan sinun ymmärtävän, että voit päästää siitä irti ja kaikki on ok. Parempi elämä on lähempänä kuin uskot, kun lakkaat puolustamasta rajoituksiasi.
 
Miten jätämme nämä perustelut taaksemme?
 
Ensimmäinen askel on lakata puhumasta niistä. Kun seuraavan kerran tunnet pakkoa sanoa jollekin, miksi et voi tehdä, olla tai saada, mitä haluat, pidä tuo ajatus itselläsi. Toinen askel on alkaa etsiä syitä, miksi VOIT tehdä, olla tai saada, mitä haluat. Etsi mikä jokin todiste, että se on mahdollista. Ala sitten puhua mahdollisuuksista!
 
Esimerkiksi …
 
Kenties olet rahaton tällä hetkellä, mutta olet fiksu ja sinulla on upeita ideoita. Keskity siihen mahdollisuuteen, että älykkyytesi ja hyvät ideasi voivat johtaa sinut uuteen työpaikkaan tai jonkinlaiseen keksintöön tai läpimurtoon, josta saa rahaa.
 
Kenties sydämesi on särkynyt tällä hetkellä, mutta olet rakastanut aiemmin ja tiedät olevasi mahtava tyttöystävä tai poikaystävä. Muistuta itsellesi, että kykenet rakastamaan ja olemaan rakastettu.
 
Kenties et pidä pomostasi, mutta sinulla on upeat työkaverit ja tiedät olevasi mahtava työssäsi. Kerro ihmisille, miten paljon pidät työtovereistasi ja kaikista hyvistä asioista, joita olet tehnyt yrityksen hyväksi.
 
Ajan kuluessa ohjelmoit mielesi ajattelemaan niin, että odotat positiivisempaa. Ei ole vaikeaa lakata puolustamasta rajoituksiaan, eikä se vaadi paljon ponnistelua. Se vaatii vain halukkuutta yrittää ja jatkaa sitä.
 
Totuus on, että meillä kaikilla on rajoituksia, jos haluamme etsiä niitä. Voimme kaikki löytää tukun syitä olla tekemättä, olematta tai saamatta, mitä haluamme. Kuitenkin ne jotka tekevät isoja asioita, päättivät olla pohtimatta rajoituksia ja sen sijaan etsiä syitä, miksi he voivat menestyä, ja he puhuvat sen sijaan niistä.
 
Jos jokin on tärkeää sinulle tehdä, olla tai saada, tule tietoisemmaksi rajoitustesi puolustamisesta. Pelkästään se että jonkin on "totta", ei merkitse, että sinun täytyy antaa sille huomiosi ja sallia sen kasvaa suuremmaksi ongelmaksi elämässäsi.
 
Tee tänään päätös puolustaa mahdollisuuksiasi ja anna tekosyiden mennä, koska ne eivät auta sinua millään tapaa tai muotoa. Anna itsellesi tilaisuus tehdä, olla tai saada, mitä oikeasti haluat.
 
Olen hyvin kiinnostunut näkemään, miten tämä artikkeli vastaanotetaan. Innostaako tämä sinua keskittymään kykyysi tavoitella haluamiasi asioita vai tunnetko pakkoa väittää sitä vastaan? Kommentoikaa alla ja jakakaa ajatuksianne!
 
Kiitos lukemisesta!
 
XO, Andrea
 
-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >