HomeViestejäTanaaz7.10.2015 - Kärsitkö parantajantaudista?

7.10.2015 - Kärsitkö parantajantaudista?

KÄRSITKÖ PARANTAJANTAUDISTA?
 
Kirjoittanut Tanaaz (foreverconscious.com)
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Parantajana oleminen on upea asia, mutta se altistaa parantajantaudille. Parantajantauti vaikuttaa melkein kaikkiin parantajiin jossain kohtaa, mutta usein siitä kasvetaan yli.
 
Jos olet luonnostaan parantaja tai parannat elääksesi, tässä on kaikki, mitä sinun täytyy tietää parantajantaudista.
 
Riskitekijät
 
Parantajat: ne jotka ovat myötätuntoisia, rakastavia, lempeitä ja herkkiä toisten tunteille ja tuntemuksille. Heillä on tapana kuunnella, antaa aikaansa ja tarjota arvokkaita ja tukevia ratkaisuja ongelmasta riippumatta. Parantajien luo usein mennään, silloin kun elämä on sotkussa tai ollaan myllerryksessä, ja parantajat luonnostaan jättävät usein nopeasti sen, mitä ovat tekemässä, ja auttavat.
 
Merkkejä ja oireita
 
* kaikkien muiden tarpeiden laittaminen omien edelle
* tarve parantaa saadakseen vahvistusta itselleen
* kyky tunnistaa parantumistarve toisissa, muttei itsessä
* tarve vähentää tai vähätellä ajatuksiaan, tunteitaan, uskomuksiaan ja taitojaan, saadakseen ympärillä olevat onnelliseksi tai heidän olonsa mukavaksi
* tarve antaa, antaa ja antaa vielä vähän lisää – aikaa, rahaa tai huomiota
* oman terveyden tai toiveiden vaarantaminen voidakseen tyydyttää jonkun toisen
* tunne epäarvostuksesta, hyväksikäytöstä tai manipuloinnista
* sellaisten ihmisten vetäminen elämään, jotka näyttävät puhuvan sinulle vain tarvitessaan jotain
* huomaa pyytävänsä jatkuvasti anteeksi ja antavansa anteeksi ja sietävänsä toisten huonoa käytöstä.
 
Syitä
 
Parantaja on aina vastuussa parantajantaudin ilmentymisestä. Kuitenkin näin se tavallisesti tapahtuu:
 
1. Parantaja alkaa tunnistaa jonkinlaiset parantajanlahjansa, on se sitten hyvien neuvojen antamista, yrttilääkkeen tekemistä tai energiaparannusta.
 
2. Parantaja alkaa sitten "hoitaa" toisia ja on tyytyväinen työnsä tuloksiin ja siitä saamaansa kiitokseen.
 
3. Parantaja tuntee saavansa vahvistusta kyvyistään ja alkaa etsiä lisää ihmisiä "vahvistamaan" niitä.
 
4. Parantaja tuntee olonsa kohentuvan auttaessaan toisia ja jatkaa antamista, antamista ja antamista odottamatta mitään vastineeksi.
 
5. Parantaja jatkaa tällä polulla, ei osaa muodostaa rajoja ja tuntee sitten uupuvansa.
 
6. Parantaja ei osaa lakata antamasta ja on perustanut ystävyys- tai rakkaussuhteita tai koko elämänsä kyvylleen antaa ja auttaa muita.
 
7. Parantaja yrittää muodostaa rajoja, mutta kohtaa aggressiivisuutta tai kostotoimia tietyiltä ihmisiltä, jotka ovat riippuvaisia hänestä.
 
8. Parantaja uupuu, kuluu loppuun tai masentuu.
 
Sivuvaikutuksia
 
* uupumus, loppuunpalaminen tai matala energiataso
* turhautuminen, ärsyyntyminen tai vihaisuus
* huono itsetunto
* kyvyttömyys luottaa luonnollisiin parannuskykyihin
* tunne, että estetään, on jumissa tai kyvytön siirtymään eteenpäin
* aliarvostuksen tai rakkaudettomuuden tunne
* yliherkkyys tai suuri tunteellisuus
* tuettomuuden tai motivoitumattomuuden tunne
* energian imijöiden tai energiavampyyrien vetäminen puoleensa
* taakantunne tai parannuslahjojen torjuminen
* parantaminen "vääristä" syistä
 
Hoito
 
1. Parantamisesta luopuminen vahvistuksen saamisen vuoksi
 
Silloin kun on luonnollinen taito tai lahja johonkin, voi olla helppoa käyttää sitä vahvistuksen saamiseen. Tämä merkitsee, että käytät sitä tapana parantaa itsetuntoasi tai omakuvaasi, jotta tunnet itsesi tärkeäksi tai arvokkaaksi.
 
Parantajana oleminen on tietysti kaunista ja siihen on tarvetta. Parantamistyön ei kuitenkaan pitäisi olla tapa saada itsellesi vahvistusta toisilta.
 
Tämä ilmentyy tavallisesti hakeutumisena rakkaus- tai ystävyyssuhteisiin, joiden ensisijainen tarkoitus on "pelastaa" heidät joltain tai joltakulta.
 
Jos löydät itsesi tästä ansasta, hyvä uutinen on, että voit helposti raivata tiesi siitä ulos käyttämällä positiivista ajattelua, affirmaatioita ja suuntaamalla huomiosi sisäänpäin.
 
Olet riittävä etkä tarvitse parannustaitojasi saamaan vahvistusta sille, kuka olet, tai tunteaksesi itsesi arvokkaammaksi. Parannustaitosi lisäävät vain sitä kauneutta, joka on jo sisälläsi.
 
2. Rajojen asettaminen
 
Parantajana on äärimmäisen tärkeää asettaa rajat. Tämä merkitsee, että toisinaan on sanottava "ei" ihmisille ja tapahtumille.
 
Parantajalla "ein" sanomiseen liittyy usein paljon syyllisyyttä. Sen tekeminen on kuitenkin ratkaisevaa, jos haluat kyetä säilyttämään lahjasi ja kunnioittamaan sitä.
 
Rajojen asettaminen parantajana on usein intuitiivista ja mitä enemmän alat luottaa omaan sisäiseen ääneesi ja viisauteesi, sitä virtaavampaa rajojen asettamisesta tulee.
 
Jos kuitenkin huomaat, että sinua käytetään jatkuvasti ovimattona tai sinun on vaikeaa tunnistaa rajojasi, pidä tauko ja selkeytä, mitä olet valmis hyväksymään, ja pitäydy sitten "kaavassasi", kunnes pystyt kehittämään rytmin.
 
3. Itserakkaus ja lahjojensa kunnioittaminen
 
Parantajana sinun täytyy ymmärtää, että lahjasi ovat suuria – kohtele niitä kunnioittaen.
 
Tähän sisältyy myös se, että opit rakastamaan lahjojasi ja annat niille tunnustusta käyttämällä niitä itseesi tai olemalla kiitollinen niistä.
 
Vaikka itsensä parantaminen on melkein aina vaikeampaa kuin toisten parantaminen, sitä on ehdottomasti tehtävä lahjojensa kehittämiseksi.
 
Parantajana sinun pitäisi ottaa joka päivä aikaa puhdistaa omaa painolastiasi ja pelkojasi, voidaksesi palvella toisia mutta myös itseäsi.
 
Tiedä parantajana myös, että on oikeutesi laittaa lahjasi hyllylle koska tahansa ja levätä ja rentoutua, silloin kun tarvitset sitä.
 
4. Vastaanottamisen oppiminen
 
Kun on kyse parantamisesta, täytyy tapahtua myös vaihtoa. Sen ei aina tarvitse olla taloudellista, mutta on aina tarvetta jonkinlaiseen tunnistettuun energiavaihtoon, vaikka se olisi vain puhdasta energiaa ja iloa sydämessä työn tekemisestä.
 
Liian usein parantajat kuitenkin löytävät itsensä antamasta ja antamasta saamatta, koska tällaiseen energiatyöhön liittyy se stigma, että se pitäisi antaa myötätuntoisesti odottamatta mitään vastineeksi.
 
Vaikka siinä on vähän totuutta, niin jos parannat säännöllisesti tai teet sitä ammattinasi, sinun on rentouduttava vastaanottamaan jotain vastineeksi, voidaksesi synnyttää yltäkylläisyysvirran ja estää uupumisesi.
 
Tärkeintä tässä on ilmaista aikomuksesi – miksi haluat olla parantaja? Ja sitten selvittää siitä käsin, mikä olisi sopivaa energiavaihtoa.
 
Hyvä uutinen parantajantaudista on, että se on täysin hoidettavissa tunnollisella toiminnalla ja tiedostamisella.
 
Parantajat ovat lahja tälle maailmalle ja mitä enemmän voimme suojella heitä joutumasta tähän kuvioon, sitä parempi kaikille.
 
"En hylkää itseäni enää koskaan. En koskaan tuota itselleni pettymystä, kohtele itseäni kuin ovimattoa tai tee itsestäni pientä, jotta toiset voivat tuntea itsensä suureksi. Olen oppinut, että tämä on suurin lahja, jonka voin antaa – ei vain itselleni, vaan myös tälle planeetalle …" –Anita Moorjani
  -----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >