HomeViestejäKim SeppäläToukokuu 2024 - Paljastettu 2.0

Toukokuu 2024 - Paljastettu 2.0

PALJASTETTU 2.0

Kirjoittanut Kim Seppälä (www.crimsoncircle.com)
Toukokuun 2024 Shaumbra-lehdestä
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Eeppisestä Taivaan rististä ja verhojen avautumisesta on kulunut vuosi. Jälkiseurauksia on ollut paljon: vuosi maadoittumista, samaan aikaan vapautuen gravitaatiosta; uuden valon vastaanottamista, samaan aikaan massatietoisuuden tuntuessa raskaammalta kuin koskaan; menemistä mielen yli, samaan aikaan tekoälyn vallatessa maailmaa. Kaikki tuntuu paradoksilta tai kosmiselta vitsiltä.

Ensimmäiset kuukaudet Taivaan ristin jälkeen olivat Ulottuvuustyöntekijä-burnoutista toipumista. Oma toipumisprosessini sisälsi loputtomalta tuntuvan määrän unta ja sallimista. Apokalypsi muutti kaiken: lopultakin sielun viisaus on helpommin saatavillamme. Se salli minun tunnistaa ison kuvan, miksi olemme täällä, ja muistaa, kuka oikeasti olen.

Kuitenkin harmikseni ja pettymyksekseni, ihmiselämässäni ei ole muuttunut paljonkaan. Voin aistia uutta valoa tulevan, en kuitenkaan näe mitään muutoksia tässä ulottuvuudessa. Tuntuu siltä, kuin ajaisit autoa huippunopeudella maiseman muuttumatta lainkaan – jossain kohtaa alat ihmetellä, liikutko ollenkaan.

Jossain odottamisen ja turhautumisen välimaastossa minulle valkeni, että Taivaan risti oli vain alkua – jollain tavoin Apokalypsi on vasta edessämme. On toinen verho, perustavanlaatuisempi, joka pian poistetaan: tietoisuuden ja energian välinen verho. Jos ulottuvuuksien/maailmojen avautuminen oli iso kuva, uusi energia on isompi kuva.

”Uusi energia” on termi, jonka Tobias esitteli kuvaamaan tietoisuuden ja energian yhdistymistä. Rakas Tobias puhui uudesta energiasta niin rennolla tyylillä, että useimmat meistä aliarvioivat sen metafyysiset seuraamukset, mitä tarkoittaa, kun tietoisuus ja energia sulautuvat yhteen. Laajemmassa henkisessä yhteisössä on vielä vähemmän ymmärrystä metafysiikasta: monet henkiset opettajat käyttävät sanoja ”tietoisuus” ja ”energia” samaa tarkoittavina tai sanovat jotain sellaista kuin: ”Kaikki on energiaa. Sinä olet energiaa. Kaikki on tietoisuutta.” Tällaiset sattumanvaraiset toteamukset ovat epämääräisiä, hämmentäviä ja antavat ymmärtää, että tietoisuus ja energia ovat jo sulautuneet yhteen. Kenties niin on jossain ulottuvuudessa, mutta täällä maan päällä, missä energia on tiheintä, niin ei todellakaan ole ollut.

Tietoisuuden ja energian yhdistyminen, jota voitaisiin kutsua ”toteutuneeksi/oivalletuksi taikuudeksi”, on helpommin saavutettavissa nyt Taivaan ristin jälkeen, ja se tapahtuu luonnostaan, kun sallimme puhtaan rakkauden. Näitkö tämän juonikäänteen tulevan? Kyse on rakkaudesta.

Toisin kuin Adamus, olen aina ollut toiveikas romantikko. Essealaiset puhuivat ”Tiestä”, niin kuin ”tienä takaisin kotiin todelliseen Itseesi”. Jokaisen tie on ainutkertainen, ja omani oli usein viitoitettu suhteiden ja rakkauden kautta. Kysymys on: mitä tapahtuu, kun olet päässyt tuon Tien loppuun?

Jos ”klassinen rakkaus” oli tuo Tie, niin uusi energia on määränpää. Ja Rakkaus 2.0 on käännekohta, tarinan kaaren dramaattinen huipentuma. Mutta jokaisella hyvällä juonikäänteellä on hintansa. Minulle tuo hinta on identiteetin uusi kuolema. Erityisesti suhdeidentiteettini. Psykologina arvostan hyvin määriteltyä käsitettä, joka auttaa saamaan tolkkua mutkikkaista kokemuksista. Yksi suosikkikäsitteistäni on ollut kiintymyssuhdeteoria. Ihmiset ovat suhdeolentoja – ja kun ymmärtää, miten ihmiset ovat suhteissa ja kiintyvät toisiinsa, se voi olla todella hyödyllistä, silloin kun heräämme tai kun haluamme kokea tietoisen ”klassisen rakkauden” suhteen.

Kun paljastan sydämen ja sallin puhtaan rakkauden herätä sisälläni, huomaan – hieman hermostuneena – että kaikki kauniit teoriani tietoisista suhteista lentävät ikkunasta ulos. Koulutusaika on ohi (lainatakseni Dua Lipan uuden pop-kappaleen otsikkoa, Training season (is over)). Vaikka olen käynyt aiemmin läpi lukemattomia ajattelutapamuutoksia, se tuntuu edelleen hämmentävältä: kyseenalaistan kaiken, mitä luulin tietäväni tai haluavani suhteisiin ja rakkauteen liittyen.

Niistä muutamasta pilkahduksesta, joita minulla on ollut Rakkaudesta 2.0 tähän mennessä, voin jo sanoa, ettei se ole vain terve versio klassisesta rakkaudesta. Psykologian termein voisimme sanoa, että se ylittää ”turvallisen kiintymyssuhteen”. Se ylittää kaikki perusmääritelmät, -lokerot ja -säännöt. Ja se ylittää ehdottomasti ihmisidentiteettini tarpeet ja toiveet. Rakkautta 2.0 ei voi rajata mielen odotuksiin. Se on aivan liian laajaa ja pyhää siihen.

Tämä ei merkitse, ettei minulla ole enää koskaan uutta suhdetta tai kiintymystä. Minulle se merkitsee, että aiemmin kapea fokukseni laajenee ja tietyt uskomukset, perspektiivit ja tunteet, joilla oli ennen paljon merkitystä, tuntuvat merkityksettömiltä. Kiintymyssuhdeteorian korvaa aito metafysiikka ja kokemuksellinen ymmärrys siitä, miten gravitaatio toimii. Esimerkiksi huomaan, miten gravitaationi keskipiste siirtyy suhteista täysivaltaisuuteen/itsenäisyyteen. Kysymyksen ”miten ollaan suhteessa toiseen terveellä tavalla?” korvaa ”miten suhtaudun/yhdistyn itseeni ja energiaani?”

Siinä missä karmallinen rakkaus tuntuu gravitaatiolta, tämä uusi rakkaus tuntuu laajentavalta, kuin aerotheon. Se saa minut miettimään, onko Rakkaus 2.0 gravitaatiosta vapautumisen tulos, vai onko laajentava gravitaatio todellisen rakkauden sallimisen tulos. Joka tapauksessa, koen suhteet enemmän enkeliaisteilla, ihmisaistieni lisäksi. Kuten kuvitteluaisti, joka antaa minulle maistiaisen Rakkaudesta 2.0.

Kuvittele rakastuminen ilman gravitaatiota. Kaipaaminen ajan ja paikan ulkopuolella. Viehättäminen ilman kiintymystä. Haluaminen ilman tarvitsemista. Sydämensä avaaminen ilman pelkoa. Kuvittele rakkaus, joka on täynnä viisautta. Muistaminen, että todellinen rakkaus on ikuista, myös suhteiden loppuessa. Tietäminen, että rakkaus tulee sisältäsi, myös silloin kun se jaetaan toisen kanssa. Omaan energiaasi luottaminen niin täysin, ettei sinun tarvitse koskaan enää kontrolloida rakkauskokemusta. Kuvittele rakkaus, joka on aistillista ja täynnä hyväksyntää. Rakkaus jota et pidättele, tai josta et pidä kiinni, vaan josta pelkästään nautit läsnäolossa.

Taivaan risti avasi mahdollisuudet mielen verhon poistamiseen. Apokalypsin seuraavassa vaiheessa on kyse sydämen verhon poistamisesta, mikä on oletettavasti syy, miksi Adamus on kiinnostunut yhtäkkiä rakkaudesta. Valokeho poistaa kehon rajoitukset. Sitten kun mieli, sydän ja keho on ”paljastettu", mikään ei ole tietoisuuden ja energian yhdistymisen tiellä. Se on ainakin minun teoriani. (En usko, että tutkijapuoleni kuolee ihan lähiaikoina – vaihdan vain linssini psykologista metafyysikoksi.)

Olen valmis tähän seuraavaan seikkailuun Apokalypsissä, mitä tahansa – tai kenet tahansa – se saattaa paljastaa. Oikeasti haluan jakaa tämän: paras on vasta tulossa. Älä lähde nyt, juuri kun jälkiruoka tarjotaan kohta.

***

Kim Seppälä

Kim on tietoisuuden tutkija ja ekspressionisti. Jos haluat lukea hänen metafyysisistä seikkailuistaan tai ottaa häneen yhteyttä, voit käydä hänen uusilla nettisivuillaan.

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää eteenpäin - kokonaisuutena ja alkuperä mainittuna, mikä on monien viestintuojien edellytys vapaalle jakelulle.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.
 

Next >