HomeViestejäLissa Rankin13.3.2017 - Miten voi tietää, opastetaanko henkisesti? 15 erottamistyökalua

13.3.2017 - Miten voi tietää, opastetaanko henkisesti? 15 erottamistyökalua

MITEN VOI TIETÄÄ, OPASTETAANKO HENKISESTI? 15 EROTTAMISTYÖKALUA

Kirjoittanut Lissa Rankin (lissarankin.com)
13.3.2017
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Olen tällä hetkellä Trevor Hartin kanssa Boulderissa, Coloradossa vetämässä Sounds True -tapahtumaa siihen luottamisessa, että näkymättömät rakkausvoimat opastavat elämässä. Eilen puhuimme koko päivän siitä, miten voimme kutsua henkistä opastusta, niistä työkaluista ja harjoituksista jotka voivat auttaa opastuksen saamisessa, ja siitä, mikä menee tielle tällaiselle opastukselle avautumissa. Tänään keskitymme konstikkaaseen aiheeseen: arvostelukyky.

Kuten Sounds Truen perustaja Tami Simon korosti eilen, ilman erottelukykyä meistä voi tulla täysin harhaisia yrittäessämme etsiä henkistä opastusta. "Mitä jos joku näkee seitsemän perhosta", hän kysyi, "ja olettaa sen merkitsevän, että hänen täytyy saada seitsemän vaimoa?" Nauroimme hänen esimerkilleen, mutta vakavasti sanottuna, Hitler ajatteli olevansa henkisesti opastettu puhdistamaan rotunsa. Arvostelukyky on avain. Ilman selkeitä erottelutyökaluja yrityksestä etsiä ja seurata henkistä opastusta voi tulla psykoottista. Lopulta, luuleehan skitsofreniaa sairastava television puhuvan hänelle. Ainoa asia joka erottaa mystikot sosiopaateista ja psykoottisista, on arvostelukyky.

Puhumme monista erottelutyökaluista tämän päivän Sounds True -ohjelmassa sekä siinä kymmenen kuukauden mysteerikoulukylvyssä, jota opetan Trevorin kanssa tänä vuonna. (Voit kuunnella meitä opettamassa ilmaista telekurssiamme täältä.)

Lyhyesti sanottuna ei ole yksinkertaista vastausta siihen, miten voi tietää, että opastetaan henkisesti. Itse asiassa tämä kysymys tuo mieleen tarinan, jonka rabbi Reb Zalman kertoi valaistuneesta mestareista, jonka opetuslapset olivat huolissaan uuden henkisen opettajan valitsemisesta tämän kuoltua. Mestari kehotti heitä tekemään jokaiselle mahdolliselle opettajalle kysymyksen. "Kysykää häneltä, mitä meidän pitäisi tehdä ajatuksillemme, jotka häiritsevät meitä meditoidessa, jotka pakottavat meidät pois siitä. Jos hän vastaa teille, älkää ottako häntä opettajaksi. On liian yksinkertaistettua antaa sellaista vastausta." Jollain tavalla sen erottaminen, saatko oikeaa henkistä opastusta, on samanlaista. Jos joku yrittää kertoa sinulle tietävänsä varmasti, milloin hän saa selkeää opastusta, ole skeptinen.

Tuon vastuuvapauslausekkeen kera tässä on joitain avainkysymyksiä, joita voit käyttää tarkistamaan vielä itseltäsi, kun luulet ehkä saaneesi henkistä opastusta. Pidä mielessä, ettei yksinkään näistä kysymyksistä riitä erotteluun. Älä tulkitse vastauksiasi kaikkiin näihin kysymyksiin kirjaimellisesti. Käytä niitä yllykkeenä omalle intuitiollesi ja arvostelukyvyllesi.

15 erottamiskysymystä

– Tuntuuko kahlitulta vai kahleettomalta?

Saako se tuntumaan, että olet vankilassa vai kahleeton? Onko häkinovi auki vai kiinni? Tunnetko kahleiden raskautta vai sitä keveyttä, joka tulee vapauden kera. Martha Beck kirjoittaa: "Buddha sanoi usein, että aina kuin löytää vettä, osaa sanoa, onko se meri, koska meri maistuu aina suolaiselta. Yhtä lailla aina kun löydät valaistumista – missä tahansa epätodennäköisessä tai vieraassa muodossa sitä ehkä saadaankin – voi tietää sen olevan valaistumista, koska valaistuminen maistuu aina vapaudelta. Ei lohdulta. Ei helppoudelta. Vapaudelta." Jos tunnet, että sinua opastetaan, tuntuuko se vapaudelta?

– Onko se ystävällistä?

Jos sinua opastetaan tekemään jotain selvästi julmaa, piittaamatonta tai epäystävällistä, ajattele uudestaan. Älä kuitenkaan sekoita ystävällisyyttä ihmisten miellyttämiseen. Luotettava henkinen opastus on ytimeltään ystävällistä, mutta se voi olla myös kovaa rakkautta – tiukkojen rajojen asettamista ja hurjaa rakkautta. Sinua opastetaan ehkä rikkomaan ihmisiä miellyttävä läheisriippuvuuskuvio, mikä voi tuntua jostakusta siltä, ettei uusien rajojesi asettaminen ole yhtä ystävällistä kuin tavallisesti. Tarkista ystävällisyysmittari omassa sydämessäsi. Sydämesi tietää.

– Onko tässä elävyyttä?

Tämä on elinvoimatarkistus. Todellinen henkinen opastus kehottaa sinua harvoin tekemään sellaista, mikä saa olosi tuntumaan kuolleelta. Rationaalinen mieli, pelkopohjainen sisäinen kriitikko tai orjapiiskurisuperego saattaa määrätä sinut tekemään jotain, mikä tuntuu kuolettavalta, mutta henkinen opastus ei.

– Uuvuttaako se minut tai täyttää kauhulla?

Todellinen luontosi voi pyytää sinua tekemään asioita, jotka vaativat ryhtymään työhön ja keskittymään. Saatat myös tuntea tiettyä väsymystä sanottuasi "kyllä" kutsumukselle, joka laittaa sinut jonkin suuren ja pelottavan etulinjaan. Mutta vaikka kehosi on väsynyt, tunnet myös tiettyä innostusta, oikeutta, keveyttä ja positiivisen energiavirran kehossasi. Saatat myös tuntea pelkoa. Sinulla on ehkä perhosia vatsassa. Mutta jos tunnet kauhua, voit olla melko varma, ettei opastus ole puhdasta.

– Ravitseeko se minua vai kuluttaa sinut loppuun?

Silloinkin kun henkinen opastus pyytää sinua tekemään asioita, jotka vaativat paljon energiaa, todellinen opastus pyytää sinua tekemään vain asioita, jotka täyttävät sinut henkienergialla eivätkä vaadi antamaan pois kaikkea henkilökohtaista energiaasi.

– Tuntuuko se luonnolliselta, tehokkaalta, huolettomalta, rauhalliselta ja sujuvalta?

Tämä kysymys Joan Borysenkon ja Gordon Dveirinin upeasta kirjasta Your Soul's Compass auttaa minua aina hengittämään helpommin, kun yritän erottaa, onko opastus oikeaa. Kuten he havaitsivat haastattelemalla pappeja, rabbeja, sufi-mestareita, kristinuskon mystikkoja, viisaita, intuitiivisia ja guruja, henkinen opastus tuntuu tavallisesti luonnolliselta, tehokkaalta, huolettomalta, rauhalliselta ja sujuvalta.

– Onko siinä tolkkua?

Vaikka henkinen opastus voi usein pyytää tekemään asioita, jotka tuntuvat hulluilta, maalaisjärki on silti hyödyllinen arvostelutyökalu. Siinä ei taatusti ollut tolkkua, kun henkinen opastukseni kehotti minua lähtemään lääkärin ammatistani kymmenen vuotta sitten. Kuten mikään kysymys, tämäkään ei toimi yksinään. Mutta jos henkinen opastus pyytää tekemään jotain, joka loukkaa maalaisjärkeäsi, hidasta. Pyydä selvennystä ja vahvistusta. Jos et ole varma, on ok pyytää lisäopastusta.

– Satuttaako se ketään?

Aivan kuten "onko se ystävällistä" -kysymys, tämä ei merkitse, ettei 30-vuotiaan poikasi tunteita loukata, kun asetat rajat ja sanot hänelle, että hänen täytyy muuttaa pois kotoa, jos hän ei voi osallistua talouteen kypsänä aikuisena. Se ei myöskään merkitse, ettei sinua ehkä opasteta satuttamaan sellaista, joka murtautuu kotiisi ja uhkaa lapsiasi. Se pelkästään muistuttaa, että jos opastuksesi on mahdollisesti vaarallista tai loukkaavaa jollekin toiselle, tarkista se itseltäsi.

– Tekisikö rakkaus näin?

Tämä on yksi suosikkikysymykseni, koska se on niin laajentava. Mitä rakkaus tekisi? Joskus rakkaus antaa anteeksi anteeksiantamattomia tekoja. Joskus rakkaus lähtee. Mutta universumissa ei ole mitään voimakkaampaa.

– Miltä tämä tuntuu kehossani?

Tuntuuko kehosi supistuneelta vai laajentuneelta? Sanooko se "totta helvetissä" vai "ei helvetissä"? Kun mietit, mitä tunnet sinua opastettavan tekemään, saatko päänsärkyä tai voitko pahoin? Tunnetko uupumusta vai pirteyttä? Tarkista sisältä. Anna kehosi olla kompassi.

– Kiirehdinkö?

Oman kokemukseni mukaan luotettava henkinen opastus ei kiirehdi sinua, ellei jonkun elämä ole vaarassa. Saadaksesi selkeyttä voit aina pyytää näkymättömiltä rakkausvoimilta vahvistusta. Rukoile uutta merkkiä, unta, selkeää tietämistä tai näkemistä tai vaistoa. Hidasta ja hiljenny. Kuuntele syvältä. Kiinnitä huomiota. Saat vastauksesi. Et ehkä vain saa sitä jonkun toisen aikataulussa. Jos tunnet painetta kiirehtiä, vastaus on luultavasti "ei vielä". Kiire kumpuaa tavallisesti pelosta ja niukkuudesta, mutta todellinen opastus ei pelkää ja se on aina runsautta. On aina riittävästi.

– Onko se pakottavaa tai kontrolloivaa?

Jos se mitä tunnet opastettavan tekemään, on jonkun pakottamista tai kontrolloimista, pysähdy. Rakkaus ei pakota tai kontrolloi.

– Onko se eettistä ja harmoniassa ydinarvojeni kanssa?

Tämä on niin tärkeä kohta, että voisin kirjoittaa kokonaisen artikkelin pelkästään siitä. Tapasin erään shamaanin, joka puolusti asiakkaansa seksuaalista ahdistelua sanoen: "Minua opastettiin henkisesti antamaan hänelle seksuaalista parannusta." Ja paskat. En sano, että etiikka on mustavalkoista tai ettei sinua saatettaisi johtaa harmaalle alueelle aika ajoin, mutta jos luulet, että sinut opastetaan tekemään jotain, mikä on räikeää etiikan rikkomista, ajattele uudestaan.

– Vaaliiko tämä hiljaisuutta minussa?

Tämä on VALTAVA juttu eikä sitä usein korosteta kiireisessä ja ryntäilevässä kulttuurissamme. Hyvin monet asiat joista ehkä nautit, saavat olosi tuntumaan kiihtyneeltä, maaniselta ja kireältä. Kuten yksi kaveri joka asui luonnonsuojelualueella Afrikassa, kertoi minulle erotessaan tyttöystävästään: "Ajattelin aiemmin, että se kiihtyminen, jota tunsin ollessani hänen kanssaan, oli rakkautta. Mutta sitten oivalsin, että se on itse asiassa sama tunne, jonka saan ollessani arvaamattoman villieläimen kanssa." Joskus se minkä tulkitsemme innostukseksi, on todellisuudessa fysiologinen stressireaktio. Valitse ne ihmiset, työt ja kokemukset, jotka vaalivat hermostosi rentoutuneisuutta.

– Mikä on totta ja ei-totta tässä tilanteessa?

Joskus hämmennymme, koska luulemme etsivämme mustaa tai valkoista vastausta. Mutta kenties se on sekä-että. Joskus ratkaisu joka resonoi sydämessäsi, on paradoksi.

Opastetaanko sinua? Onko sinulla sitä, mitä kveekarit kutsuisivat "johtamiseksi"? Käy läpi nämä kysymykset ja katso, auttavatko ne. Lisäksi älä pelkää etsiä luotettavaa opastusta terapeuteilta, henkisiltä neuvonantajilta ja hyvämaineisilta intuitiivisilta ihmisiltä, energiaparantajilta ja shamaaneilta. Usein he voivat auttaa sen vahvistamisessa, minkä jo tiedät sydämesi ytimessä.

Luottaen arvostelukykyysi,

Lissa Rankin

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

Next >