HomeViestejäLissa Rankin27.5.2016 - Suhteet henkisellä polulla - Osa 3: rakkaustaso

27.5.2016 - Suhteet henkisellä polulla - Osa 3: rakkaustaso

SUHTEET HENKISELLÄ POLULLA – OSA 3: RAKKAUSTASO
 
Kirjoittanut Lissa Rankin (lissarankin.com)
27.5.2016
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine
 
Suurimman osan elämääni rakkaus on sopinut laatikoihin. Oli perherakkaus, sellainen jota oli äitiään tai isäänsä tai lastaan kohtaan. Oli romanttinen rakkaus, sielukumppanin tai rakastajan rakkaus. Oli rakkaus eläimiä kohtaan, sellainen puhdas ja omistautunut rakkaus jota voi tuntea lemmikkiään kohtaan. Rakkaus sopi kivasti määriteltyihin lokeroihin vielä 8 vuotta sitten. Silloin aloin kokea rakkautta tavoilla, joita en pystynyt oikein selittämään. Se alkoi kokemuksilla luonnossa. Tuijotin vesiputousta, ja sitten pam! Sydän räjähti perhosista, ja olin tuo vesiputous ja rakastelin sen kanssa niin, kuin olisin juuri rakastunut. Kyynelet virtasivat poskia pitkin ja tunsin itseni niin paljaaksi, että tuskin kestin sitä. Tai kutsuin gepardia tai tapasin gepardin safarilla Afrikassa ja sydämeni murtui auki, kuin olisin ollut juuri sydänleikkauksessa. Rakkautta syöksyi minusta ja lävitseni, ja rakastin noita valaita tai tuota gepardia enemmän, kuin olin rakastanut mitään koko elämässäni. Koko kehoni kihisi rakkautta, värähtelevää lempeyttä joka ilmestyi sydänpyhäköstäni.
 
Mieleni ei tiennyt, mitä ajatella siitä.
 
Sitten sitä alkoi tapahtua ihmisten kanssa, joita en ollut tavannut koskaan. Tapasin vieraan ihmisen, tuijotin häntä silmiin ja pam! Sydämeni "sai sähköä" ja räjähti auki, ja se hämmensi minua. Mieli tuli mukaan. Olenko rakastunut tähän henkilöön? Odota, mutta se on nainen, joka juuri räjäytti sydämeni auki. Olenko lesbo? Odota, se on naimisissa oleva mies, joka juuri räjäytti sydämeni auki. Olenko kodin rikkoja? Se on homomies, joka juuri räjäytti sydämeni auki. Onko minusta tarkoitus tulla hänen ensimmäinen naispuolinen rakastajattarensa? Hämmentävää!
 
Sitten sitä alkoi tapahtua potilaideni kanssa. Olimme arkaluontoisessa keskustelussa ja menimme hyvin henkilökohtaiselle, psyykkis-henkiselle alueelle osana parantumisprosessia, ja pum! Sydän räjähtää auki meillä kummallakin, ja yhtäkkiä jollain jolla pitäisi olla parantumaton sairaus, jollain jolla kaikki lääketieteelliset hoidot ovat epäonnistuneet, tapahtuu spontaani remissio ja sairaus häviää. Mitä hemmettiä se on? Nyt en enää ota potilaita, mutta tämä ilmiö tapahtuu joskus, kun opetan työpajoissa tai työskentelen kahden kesken mentoroitavien asiakkaideni kanssa. Mitä tapahtuu? Mitä se merkitsee?
 
Rakkaus voi olla hämmentävää
 
Vasta hiljattain olen oivaltanut, että nämä kokemukset tapahtuvat toisille ihmisille samaan aikaan kuin minulle. Joskus kun tunnen sydämeni räjähtävän auki, toinen ihminen kokee saman asian. Nainen jonka tapasin juuri, tuntee sydämensä räjähtävän auki, ja hän ihmettelee, onko hän lesbo. Naimisissa oleva mies ja homomies ovat hämmentyneitä tästä sydämen avautumiskokemuksesta, jonka he tuntevat kanssani. Asiakas jolle tapahtui juuri spontaani remissio, ajattelee "mitä vittua?" Työpajan ihminen on täynnä kysymysmerkkejä. Tämä rakkaus ei sovi perherakkauden tai romanttisen rakkauden tai lemmikkirakkauden kategoriaan. Mutta se on silti rakkautta, rakkautta joka saattaa olla syvempää kuin rakkaus vanhempaa tai rakastajaa kohtaan. Mitä se on? Mitä teemme sen kanssa?
 
Rakkaustaso
 
Puhuin tästä erään ystäväni kanssa, ja käytin sanaa "evoluutiorakkaus", koska en tiennyt, miksi kutsua sitä. Hän pyysi minua selittämään, mitä tarkoitin "evoluutiorakkaudella", joten yritin säälittävästi tulkita sanoinkuvaamattoman asian sanoiksi.
 
Sydän räjähtää auki ja rinta on täynnä perhosia ja tuntee niin ihastuttavan lempeyssyöksyn, että tuntuu melkein epämukavan paljaalta ja haavoittuvalta. Rakkautta vuotaa ulos, mutta se ei satu, koska vielä enemmän rakkautta tulvii sisään jostain näkymättömästä Lähteestä, joten tiedät, ettei sinulta lopu koskaan tällainen rakkaus. On ääretön varasto, ja se täyttää sinua kuin suihkulähde, joka suihkuaa sinusta niin nopeasti, että pystyt tuskin hengittämään. Kun tämä tapahtuu, rajat sinun ja rakastamasi olennon väliltä alkavat hävitä. Kalvo joka erottaa teidät, alkaa kadota, ja sinusta tuntuu siltä, että OLET tuo ihminen tai eläin tai vuori, kuin välillänne ei olisi rajoja. Kadotat itsesi tähän rakkauteen.
 
Kadota itsesi mihin? Ykseyteen? Sitä on vaikea kuvata. Se on samanaikaisesti kamalaa ja ihmeellistä ja se täyttää kunnioituksella ja valolla. Mieli putoaa pois jossain kohtaa ja tunnet vain sanoinkuvaamatonta kauneutta ja avoimuutta, suloisuutta joka kuplii lävitsesi ja syöksyy kehossasi kuin lämmin hunaja. Jos nojaat siihen täysin, tunnet eksyväsi siihen, kuin et palaisi enää koskaan, mutta jos voit vastustaa houkutusta suojautua sitä vastaan, niin tunnet syvän yhteyden ja läheisyyden. Jokainen aisti korostuu. Värit ovat kirkkaita. Tuuli ihollasi saa sinut kananlihalle. Läsnäolevassa hetkessä on eroottinen lataus ja kaikki tuntuu elävältä.
 
Ystäväni vastasi itsestäänselvyytenä, kuin olisi lukenut keittotölkin otsikkoa: "Ai, tarkoitat rakkaustasoa." Hän oli miehensä kanssa kokenut tämän yhdessä, tämän rakkaustason. Hän neuvoi: "Tuo kokemus on pyhä ja todellinen, mutta se ei merkitse, mitä luulet sen merkitsevän. Ota se kauniina kristallina, jonka laitat sydämeesi, ja päästä siitä sitten irti. Et ole mitenkään erityinen. Miehellä on tämä kokemus monien ihmisten kanssa." Hän jatkoi: "Kenties tähän olemme kaikki menossa ja elämme rakkaustasolla kaikkien muiden kanssa, mutta emme ole siinä vielä. Niinpä tällä erää vain arvostat tätä kokemusta etkä keksi mitään tarinaa siitä."
 
Hänen neuvonsa kuulosti todelta. Se tuntui selittävän sen, mitä olin kokenut kerta toisensa jälkeen – en vain rakkaiden perheenjäsenten ja romanttisten kumppaneiden kanssa, vaan myös luonnossa, ystävien ja ihmisten kanssa, joita en tuntenut lainkaan. Menen rakkaustasolle usein, joskus vieraiden ihmisten kanssa, ja se on hämmentävää sekä minulle että muille ihmisille.
 
Rakkaustason muunnelmat
 
Ihminen jonka kanssa olen käynyt rakkaustasolla useimmin ja ennustettavimmin, on mystinen sielukaksosveljeni Dennis. (Jotkut sanovat, että hän on kaksoisliekkini, vaikkemme ole oikein varmoja, mitä se merkitsee. Lue lisää kaksoisliekkisuhteestani Dennisin kanssa artikkelista "Miten koetaan poikkeuksellinen rakkaus? 9.12.2014.) Kun menemme rakkaustasolle yhdessä – usein hurmiollisella tanssimisella, yhteismeditaatiolla luonnossa tai silmiin tuijottamisella – meillä on hyvin erilaisia kokemuksia. Joogit sanovat, että Jumalan luo on neljä polkua. Jos tämä on totta, niin Dennis kokee jnana-polkua (tiedon tai totuuden polku) ja minä koen bhakti-polkua (omistautumisen polku). Ne voitaisiin muotoilla myös pyhän maskuliinisuuden ja jumalaisen feminiinisyyden poluiksi. (Lue näiden kahden polun erosta täältä.)
 
Pyysin Dennisiä kuvaamaan kokemustaan rakkaustasosta, ja hän kirjoitti näin:
 
"Tunnen suurta vetoa kääntyä sisäänpäin ollessani kanssasi – se on avoin kutsu päästää irti. Päästää irti kaikesta, mitä tiedän olevani, ja pudota siihen sydämeen tai tuntemattomaan, joka tuijottaa minua sinun silmiesi kautta. Näen sen aivan kasvojesi ihon alla, suoraan katseesi takana. Vähennän fokusoitumistani vähän ja "näen" sinun sisällesi, näen itseni sisälle ja tunnen tätä vetoa päästää irti enemmän. Päästän irti tunteista, kehojännityksistä, kaikista aisteista, ja liu'un syvään rentoutumiseen, tuntien itseni rakastetuksi ja turvalliseksi enemmän kuin kenenkään muun kanssa. Tämä kokemus on syvempi, synkronisempi, harmonisempi, mikä sallii putoamisen syvemmälle.
 
"Pudottuani koen vapautta sisäisestä dialogista, vapautta itsetutkiskelusta, tunnen voimakasta ja äänekästä hiljaisuutta, rakkautta kaikkia olentoja ja kaikkia ihmisiä kohtaan. Kohtaan syvän läsnäolon hetkessä. Käsitykset tai ajatukset eivät harhauta minua nyt-hetkestä. Tunnen syvää, lapsenomaista iloa leikkiä tässä kauniissa maailmassa ja näen maailman sädehtivän uutena – tuntematon ulottuvuus kaikkien ajatuskäsitteiden ulkopuolella, kuin näkisin maailman kauneuden ja pyhyyden vastasyntyneen vauvan silmin. Tällä tasolla oivallan, etteivät rajat ole todellisia, että voin saada kenet tahansa lähelle tekemättä myönnytyksiä omaan eheyteeni.
 
"Silloin kun en ole tällä rakkaustasolla, arvojärjestelmäni perustuu ajatuksiin ja käsityksiin, jotka menevät ehdottoman rakkauden tielle kaikkia olentoja kohtaan. Mutta rakkaustasolla voi antaa myös vieraiden tulla sydämeensä saakka. Voi pitää heitä mukavasti sylissään, kun nukkuu, koskettaa, hyväilee ja myös suutelee – nähden tuon olennon kauneuden ja ydinolemuksen ilman epäilyjä tai ajatuksia jälkiseuraamuksista rakkaustason ulkopuolella. Vain mieli kaikkine käsityksineen sanoo, ettet voi olla näin intiimisti vieraiden ihmisten kanssa. Rakkaustasolla olemme kaikki yhtä ja on vain rakkaus.
 
"Päästäkseni rakkaustasolle minun täytyy tuntea turvaa. Sinä saat minut tuntemaan turvaa. Kun olen siellä, en epäile, etten ole turvassa, eikä mikään saa minua tuntemaan turvattomuutta. Tunnen vain syvää rakkautta, yhteyttä ja ykseyttä. Mieleni on hiljaa, joten tiedän, kuka olen tai missä olen. Olen vain tämä hetki todellisessa autuudessa, kuin lapsi Eedenin puutarhassa. Se on todellinen vapauslahja – vapaus mielestä ja käsitteellisestä maailmasta, vapaus niistä tarinoista, mikä on oikein tai väärin, miten haluan tulla kohdelluksi … plaa-plaa – kaikki tämä ei päde sitten, kun näet totuuden siitä, kun näet rakkauden sen alla."
 
Korkeuksista putoaminen
 
Hämmentävin osa rakkaustasolla käymisessä on, että tapahtuu tavallisesti törmäys, kuten missä tahansa "humalassa". Ja tämä osa on vaikea arki-ihmiselle. Kun astut tuohon ehdottoman rakkauden tilaan, tapahtuu se sitten meditoimalla, kuoleman lähikokemuksena, mystisenä kokemuksena luonnossa tai toisen ihmisen silmien kautta, on helppoa tarttua tuohon syvän ja täydellisen rakkauden tunteeseen, ja se on vaikea menettää.
 
Jos pääset rakkaustasolle toisen ihmisen kautta, on myös houkuttelevaa antaa hänelle kunnia tuosta kokemuksesta tai tulla riippuvaiseksi hänestä. Mutta tuo ihminen ei vienyt sinua rakkaustasolle, vaan tietoisuus joka ruumiillistuu henkilöksi. Helppoa sanoa, vaikea käsitellä. Ihmisitsestä tuntuu siltä, että sinut kiedottiin tuohon mahtavaan rakkaussyliin, ja sitten tuo syli hylkäsi sinut. Kuin addikti joka haluaa uuden huumeannoksen, luulet virheellisesti tarvitsevasi tuota ihmistä, joka oli portaali rakkaustasolle. Tämä voi johtaa pakkomielteisiin ajatuksiin, häiritseviin uniin ja jopa tuon henkilön seuraamiseen.
 
Mutta ihmiset ovat heräämässä! Ja menemme rakkaustasolle ilman gurua tai transpersonaalipsykologia tai ketään, joka voi auttaa meitä saamaan tolkkua tästä kokemuksesta. Korkealta putoaminen on vääjäämätöntä, mutta voimme käsitellä sen olemalla lempeä itsellemme ja toisillemme. Kenties käymme tosiaan läpi tietoisuuskehitystä, ja vietämme kaikki suurimman osan ajastamme tällä alueella tulevaisuudessa, mutta ole tällä hetkellä kiitollinen siitä, että sait käydä rakkaustasolla, kiinnittymättä sen pitämiseen pysyvänä tilana. Jos huomaat kamppailevasi, harkitse transpersonaali- tai syväpsykologin tai jonkun kokeneen henkisen neuvonantajan tapaamista.
 
Hyvä uutinen on, että tällaista kokemusta ei ole enää varattu vain mystikoille, joogeille ja guruille. Jos et ole vielä kokenut tätä taajuutta, luultavasti törmäät siihen pian, ja kun olet siellä, tunnet sen ykseyden, joka on meidän kaikkien välillä tällä hetkellä.
 
Rakkautta,
 
Lissa Rankin

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.  

< PrevNext >