HomeViestejäLissa Rankin18.11.2014 - Voiko rakkaudessa purjehtia terveiden rajojen kera?

18.11.2014 - Voiko rakkaudessa purjehtia terveiden rajojen kera?

VOIKO RAKKAUDESSA PURJEHTIA TERVEIDEN RAJOJEN KERA?

Kirjoittanut Lissa Rankin (lissarankin.com)
18.11.2014
Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine

Jokainen suhde elämässäni on ollut viime aikoina ehdottoman rakkauden ja ehdottoman vapauden kokeilua. Byron Katie sanoo, ettei ego osaa rakastaa - se haluaa aina jotain - kun taas sielu osaa rakastaa ehdottomasti eikä odota mitään vastineeksi. Sydän täysin auki, nolla ehtoa.

Mutta tällä viikolla sain lopultakin kriittisen palapelin palan. Tässä on oivallukseni.

On täysin mahdollista antaa ehdotonta rakkautta ja ehdotonta vapautta ilman mitään ehtoja, mutta sisäänpääsy on täysin ehdollista (lamppu syttyi!).

Brene Brown sanoo, että planeetan myötätuntoisimpia ihmisiä ovat ne, joilla on korkeimmat rajat. Nyt tajuan sen! Pitkään tein sen virheen, että ajattelin ehdottoman rakkauden ja ehdottoman vapauden merkitsevän sitä, ettei odota mitään vastineeksi. Anteeksi antamista ihmisille uudestaan ja uudestaan, kun he loukkaavat tai pettävät. Luvan antamista ihmisille särkeä sydämesi. Ja tämä on osa sitä - et voi varjella sydäntäsi koko ajan. Kun sydämen portit on suljettu, sinuun ei ehkä satu yhtä todennäköisesti, mutta olet myös kyvytön antamaan ja vastaanottamaan rakkautta.

Olen opetellut vuosia rakastamaan ilman ehtoja. Se voi olla vaikein asia, mitä koskaan teet. Mutta kenties vielä vaikeampaa on rakastaa ehdottomasti ja asettaa samalla tarkoituksenmukaiset rajat.

Mitä ehdoton rakkaus on?

Käsitän nyt, että ehdoton rakkaus merkitsee elämistä hyväksyen ja arvostaen sitä ihmistä, jota rakastat, ja ollen kiitollinen hänestä. Et odota mitään ja olet valmis elämään sydämestä. Se merkitsee myös, ettet siedä pätkääkään omaa uhritarinaasi, jos et pidä siitä, miten joku käyttäytyy. Olet oman elokuvasi käsikirjoittaja ja ohjaaja. Omistat osasi kaikessa etkä syyttele, häpeä ja tuomitse toista.

Ehdoton rakkaus merkitsee, että vastustat roikkumista toisessa tai projisoimista toiseen. Et vaadi, että hän tottelee jotain sääntöjä voidakseen ansaita rakkautesi. Rakkaus on lahja, kuten armo. Annat sen vapaasti - vain siksi.

Ehdollinen sisäänpääsy

Mutta pääsy sisäpiiriisi on täysin ehdollista. Jos joku ei osaa kohdella sinua rakastaen, tukien ja kunnioittaen niin, kuin ansaitset, laita hänet ulkopiiriin tai poista ringistäsi kokonaan - sydän avoimena ja ilman hitustakaan tuomitsemista.

Jos pääsy sydämeesi, sähköpostiisi, puhelimeesi ja fyysiseen olemukseesi elää asteikolla 1-10, missä 10 on täydellinen pääsy sisäpiiriin, ne jotka saavat 10, tarvitsevat "täyden marmorikuulapurkin", kuten Brene Brown sitä kutsuu. Toisin sanoen, heidän on täytynyt ansaita luottamuksesi. Jos marmorikuulapurkki tyhjenee puolilleen luottamuksen pettämisen vuoksi, sisäänpääsyn täytyy vähetä - ei välttämättä 1:een saakka, mutta kenties 5-6:een. Kenties hän ei saa soittaa sinulle joka päivä tai nukkua sängyssäsi tai viettää jouluaamua kanssasi.

Tällä tavalla jos joku ei kohtele sinua täysin kunnioittaen, rajaat vain sisäänpääsyä tekemättä siitä mitään juttua. Ei ole mitään itua tulla räjähtäväksi ovimatoksi. Se ei ole myöskään valaistunutta. Sydämesi pysyy täysin auki, rajat kuitenkin sulkeutuvat. Ehdoton rakkaus, ehdoton vapaus ja ehdollinen sisäänpääsy.

Silloin ei ole kenenkään toisen tehtävä kohdella sinua oikein. On sinun tehtäväsi kohdella itseäsi oikein tarkoituksenmukaisilla rajoilla, jotka rajaavat pääsyä sen perusteella, ansaitseeko joku täydellisen pääsyn sisäpiiriisi vai ei.

Lopultakin ymmärrän.

Miten valppaasti sinä suojelet sisäänpääsyä?

Oletko hyvä kohtelemaan itseäsi oikein muuttelemalla pääsyä sisäpiiriisi? Oletko hyvä ottamaan käyttöön asettamasi rajat - rakkaudella?

Rakkautta,

Lissa

-----------

Viestiä saa vapaasti välittää edelleen.

Kanavoinneista ja muista kirjoituksista voit saada uutta näkökulmaa, lohtua ja vahvistusta elämäsi tilanteissa. SINÄ olet kuitenkin oman elämäsi ja oman totuutesi paras asiantuntija. Vie kaikki informaatio omien "suodatintesi" läpi ja luota AINA ensisijaisesti omaan sydämeesi ja sisäiseen ohjaukseesi, kun teet valintoja - suuria tai pieniä. Näin pidät oman voimasi ja löydät oman totuutesi.

< Prev